+421 (907) 144 400
Studená 15090/12, 821 04 Bratislava
[email protected]

Investičné byty a domy v Costa del Sol (Španielsko)

Investičné byty a domy v Costa del Sol - Marbella, Málaga (Španielsko)

Vitajte v Costa del Sol - Vitajte v európskom investičnom raji!

NEPLATÍTE ŽIADNU PROVÍZIU • SME ŠPECIALISTI NA INVESTIČNÉ NEHNUTEĽNOSTI • AK SI NEVYBERIETE Z KATALÓGU, NAŠI PARTNERI V ŠPANIELSKU NÁJDU PRE VÁS SPRÁVNU PONUKU • POSKYTOVANÉ SLUŽBY FULL SERVICE SÚ PRE VÁS ÚPLNE BEZPLATNÉ (VRÁTANE AFTER SALE)

Slováci čoraz viac investujú svoje peniaze do zahraničných nehnuteľností. Trendy hovoria jasnou rečou. Jednou z najobľúbenejších destinácií slovenských investorov je práve Španielsko, a najmä jeho slnečné pobrežie Costa del Sol.

Príčin prečo sa Costa del Sol stalo tak populárnym miestom slovenského realitného investora je hneď viacero. Ako prvú uveďme vysokú infláciu a rast cien nehnuteľností na domácom trhu. Ako v poradí druhú (často krät však uvádzanú na prvom mieste) spomeňme podstatne vyššie výnosy z prenájmu španielskych nehnuteľností v tomto regióne v porovnaní aj s tými najhorúcejšími trhmi na Slovensku, akými sú Palisády, Hradný kopec či Koliba, Slavín alebo Horský park v Bratislave. Výnosy z prenájmu porovnateľných bytov dosahujú v Costa del Sol často až dvojnásobok domácich, niekedy dokonca túto úroveň aj prekračujú.

Za všetky ostatné spomeňme aj desaťročia trvajúci dopyt po realitách práve v oblasti Costa del Sol, ktorý nepoložila dokonca ani korona kríza. Samozrejme, k istému útlmu došlo aj tam, ale ceny sa rýchlo pozbierali a sú opäť v trende nahor. Dôvody tohto stavu sú viaceré, jedným z najmarkatnejších je ten, že Costa del Sol sa stalo destináciou číslo jeden pre expatriáciu (zmenu miesta pobytu) predovšetkým Angličanov a Nemcov, a na tejto skutočnosti zrejme už nikto nič nezmení, minimálne nie v najbližších desaťročiach. Ceny napr. bytov v Málage alebo Marbelle sú tak dnes porovnateľné ako na Slovensku v dobrých destináciách, pričom majú tendenciu rastu, keďže dopyt stále vysoko prevažuje nad ponukou.

Mnoho z vás hľadá investičnú príležitosť, ktorá by Vám prinášala vyšší príjem z prenájmu ako nehnuteľnosti, ktoré vidíte v realitnej inzercii u nás doma na Slovensku. Zaujímate sa predovšetkým o dvoj- až trojizbové byty v blízkosti mora, a váš rozpočet na takýto investičný byt sa bežne hýbe na cenovej hladine od 300.000 do 500.000 eur.

Investičné nehnuteľnosti, najmä byty, v Costa del Sol v Španielsku sú pritom mnoho krát ešte cenovo dostupnejšie ako obdobné reality v SR. To platí najmä o krajských mestách. Ak by sme mali ceny investičných bytov v Španielsku s niečím porovnať, je možné konštatovať, že sú na veľmi podobnej úrovni ako v Bratislave. Hoci aj tam rovnica tak úplne neplatí. Kúpa investičnej nehnuteľnosti v Španielsku vás veľa krát výjde dokonca lacnejšie ako v slovenskom hlavnom meste!

Trojizbový investičný byt s výmerou približne 100 m2 vás v Costa del Sol bežne výjde cca 350.000 eur. Za tú istú sumu si v Bratislave kúpite bežný (nie luxusný) 3i byt, avšak v Málage za jeho prenájom dostanete mesačne nie 1.300, ale až do 3.000 eur!

Lokalita č.1 - Málaga

Lokalita č.4 - Benalmádena

Lokalita č.2 - Marbella

Lokalita č.5 - Estepona

Lokalita č.3 - Torremolinos

Lokalita č.6 - Mijas

Postup keď si chcete v Španielsku kúpiť investičný byt

Pracujeme s províziou z predanej nehnuteľnosti, ktorú je už obsiahnutá v jej cene, tzn. platili by ste ju AJ KEBY STE SI KÚPILI TÚ ISTÚ NEHNUTEĽNOST SAMI PRIAMO V ŠPANIELSKU. To znamená, že naše služby Vás nestoja vôbec nič naviac, sme platení našimi partnermi. To je skvelá správa! Veľa našich klientov práve tento moment vysoko oceňuje.

Provízia v sebe už integruje Full Service, tzn. zabezpečíme pre Vás úplne všetko, vrátane After Sale – ak to z časových či iných dôvodov preferujete, kúpiť nehnuteľnosť si cez nás môžete aj na diaľku, a obhliadky absolvujete pomocou kamery!

Tu sú základné princípy, čo všetko máte u nás započítené v cene (bez cenového navýšenia oproti nákupu napriamo):

A. FULL SERVICE U NÁS: Všetko pre Vás zabezpečíme my – 1. obhliadku nehnuteľnosti, či už naživo s vycestovaním (s partnerskou cestovnou kanceláriou) alebo virtuálne bez nutnosti vycestovať (live kamera), 2. slovenský alebo český expert ako Váš sprievodca, 3. celý proces kúpy nehnuteľnosti, vrátane ID čísla (NIE), banky, registrácie, zmluvy, poistenia, atď, 4. zabezpečíme pre Vás nájomcu v najbližšom možnom termíne pri odsúhlasenej výške nájmu, 5. u nás máte zabezpečený After Sale ale aj Post Sale Service, tzn. kontrola nehnuteľnosti na vyžiadanie, výmena alebo vysťahovanie nájomcu, upratovanie, predaj nehnuteľnosti za najvyššiu trhovú senu. Zverte kúpu SCHNEIDER-u a nebudete ľutovať!

B. OČAKÁVANÝ VÝNOS Z PRENÁJMU: Pri nehnuteľnostiach v Costa del Sol je realisticky možné očakávať výšku mesačného nájmu (brutto) od 1.500 do 24.000 eur / mes (podľa typu, lokality a stavu zvoleného investičného bytu alebo domu). Od tejto sumy sa odrátavajú náklady, ako energie, dane a pod. Každá jedna položka Vám bude podrobne vysvetlená vopred.

C. LOKALITA, LOKALITA, LOKALITA: Nehnuteľnosti, ktoré pre Vás vyberáme, sa nachádzajú na tých najžiadanejších adresách slnečného pobrežia v Španielsku. Platí staré známe pravidlo v realitách – lokalita, lokalita, lokalita! Vhodne zvolená lokalita znamená pravidelné výnosy z nájmu. Adresa vyznačená v inzerátoch je často len orientačná – pre presné adresy nás kontaktujte.

Predtým než si povieme detaily, priblížme si viac Costa del Sol:

Costa del Sol (doslova „Slnečné pobrežie“) je región na juhu Španielska v autonómnom spoločenstve Andalúzia, ktorý zahŕňa pobrežné mestá a komunity pozdĺž pobrežia provincie Málaga a východnej časti Campo de Gibraltar v Cádize. Tento región, ktorý v minulosti tvoril len rad malých rybárskych osád, je dnes svetoznámou turistickou destináciou. Costa del Sol sa nachádza medzi dvomi menej známymi pobrežnými regiónmi, Costa de la Luz a Costa Tropical.

Región nemá žiadne oficiálne hranice, ale všeobecne sa uznáva, že pobrežie Costa del Sol sa rozprestiera od obce La Línea de la Concepción na západe po Nerja na východe a pokrýva približne 150 kilometrov pobrežia. Termín Costa del Sol zaviedol na začiatku 20. storočia Rodolfo Lussnigg na propagáciu pobrežia Almería. Až do konca 60. rokov 20. storočia sa používal ako odkaz na celé stredomorské pobrežie východnej Andalúzie. Názov sa vzťahuje na slnečné počasie prítomné v regióne väčšinu dní v roku. Costa del Sol je jednou z najdôležitejších turistických oblastí v Španielsku.

Turistický boom v tejto oblasti začal v 20. rokoch 20. storočia otvorením Baños del Carmen v Málage a golfového ihriska v Torremolinos. V 50. rokoch sa Costa del Sol stalo medzinárodnou turistickou destináciou a dnes je obzvlášť populárne medzi britskými, nemeckými, škandinávskymi, francúzskymi a marockými turistami. Najľudnatejším mestom na pobreží Costa del Sol je mesto Málaga s takmer miliónom obyvateľov. V Málage je zároveň situované letisko Málaga-Costa del Sol, ktoré je tretím najfrekventovanejším letiskom v pevninskom Španielsku za Barajas (Madrid) a El Prat (Barcelona).

Cez región vedie diaľnica A-7, rovnako ako stará štátna diaľnica všeobecne známa ako N-340. Vysokorýchlostné vlaky obsluhujú pobrežný región a vnútrozemské oblasti, služba AVE sa z Madridu dostane na železničnú stanicu Málaga-María Zambrano za 2 hodiny a 46 minút. Costa del Sol má populáciu 1 412 541 obyvateľov, kúpele v Málage, Tolox, Estepona, Benahavís, Benalmádena, Mijas, Torremolinos a Marbella, najväčšiu koncentráciu golfových ihrísk na európskom kontinente, pätnásť prístavov, deväť zábavných parkov (vrátane zábavných parkov, akvárií a zoologických záhrad), ako aj obchodný park informačných a komunikačných technológií (PTA), centrum kybernetickej bezpečnosti Google.

SCHNEIDER Real Vám teraz ponúka možnosť investovať do rokmi overeného VYSOKÉHO ZÁUJMU investorov o túto rozprávkovú európsku destináciu (vzhľadom na desaťročia trvajúci investičný boom, je veľmi nepravdepodobné, že situácia bude v najbližších rokoch iná a dopyt napr. poklesne) s možnosťou 100% Full Service, tzn. Vy sa nestaráte o nič, Schneider pre Vás vybaví všetko!

Najlepšie investičné byty v Španielsku

Španielsko je u nás najžiadanejšou destináciou pre kúpu investičného bytu alebo domu vôbec. Dôvody prečo je to tak uvádzame v texte nižšie. Pre Vašu investíciu poskytujeme Full Service. Zabezpečíme VŠETKO, čo k investovaniu potrebujete.

Váš byt prenajmete 2 a viac krát drahšie

Mnohých z vás už neláka investovať doma. Výnosy zo slovenských investičných bytov ledva predbehnú infláciu. Je preto smart investovať do realít tam, kde sú ceny podobné ako v Bratislave, ale výnosy z prenájmu sú často aj 2x(+) vyššie.

Ako to teda celé funguje? Je to jednoduché, postupujeme takto:

So záujemcom o kúpu nehnuteľnosti podpíšeme jednoduchú, transparentnú zmluvu o sprostredkovaní predaja zahraničnej nehnuteľnosti, ktorá ošetrí celú transakciu od A po Z.
• Po podpise zmluvy a obdržaní základných informácií od klienta nasleduje vyhľadanie vhodnej nehnuteľnosti, ktorá bude klientovi v každom smere vyhovovať.
Pri vyhľadávaní tej najlepšej nehnuteľnosti pre Vás si nemusíte vybrať len z nehnuteľností v našej ponuke, spolupracujeme aj lokálnymi realitnými kanceláriami a ponúkneme Vám aj iné reality.
• Proces hľadania tej správnej nehnuteľnosti, či už investičného bytu alebo domu, je u nás úplne kľúčový a kladieme naňho mimoriadny dôraz, nakoľko v podstate predurčuje úspech alebo neúspech celej transakcie.
Váš vysnený investičný byt či dom Vám teda nájdeme vyhľadaním z ponuky tisícov realít v lokalite destinácie, spolu s našimi partnermi, ktorí majú podstatne viac možností ako my či Vy – tzn. nie sme obmedzení len na ponuky bežne dostupné v SR.
• Po zúžení na finálový výber (3-10 nehnuteľností) je pre Vás je vo väčšine prípadov potrebné absolvovať aj obhliadky, ktoré realizujete osobnou návštevou alebo virtuálne prostredníctvom kamery.
Obhliadky 3-10 vybraných nehnuteľností Vám zorganizujeme od A po Z, buď virtuálne cez kameru s naším sprievodcom, alebo naživo osobnou návštevou s partnerskou cestovnou agentúrou, ktorá pre nás zabezpečuje všetky zájazdy do lokality zvolenej destinácie (letecky a za výhodné ceny, vrátane ubytovania v overených hoteloch). 
• U nás sa Vám tak jednoducho nemôže stať, že nebudete vedieť čo kupujte, prípadne kúpite „mačku vo vreci“, naše zameranie a špecializácia práve na investičné nehnuteľnosti sú zárukou toho, že s nami kúpite dobre a na istotu.
V rámci realitného Full Service Vám pomôžeme vybaviť aj komplet administratívu, potrebnú pre kúpu investičného bytu – vrátane identifikačného čísla (NIE), účtu v miestnej banke, úhrady dane z kúpy nehnuteľností, ďalej úhrad za právne služby, notárske poplatky, príp. registračné poplatky a daň z novostavieb, ak sa rozhodnete pre nákup na splátky (tzv. „plán“), tak aj jeho spracovanie, rezervačný poplatok atď.  
• Je teda dôležité uvedomiť si, že cenníková cena, ktorú vidíte v inzerátoch, nie je konečnou cenou, pri novostavbách je napr. potrebné počítať s poplatkami vo výške cca 13,5% nad katalóg; mimo toho je potrebné sa pripraviť na bežné náklady na údržbu nehnuteľnosti, ktoré sa dajú prirovnať k našim – elektrina, voda, 1x ročne úhrada dane z nehnuteľností, komunitné poplatky (spoločné priestory, upratovanie, bazén, záhrady, fond..), poplatky za odpad, a daň z nehnuteľností pre nerezidentov.
Služby SCHNEIDER Real sa však predajom nehnuteľnosti určite nekončia – poskytujeme AFTER SALE aj POST SALE servis, prakticky sa teda postaráme sa o následný bezproblémový prenájom Vášho nového bytu alebo domu vhodnému nájomcovi, kontrolu priestorov na vyžiadanie, výmenu nájomcu v prípade potreby, ukončenie nájmu, príp. aj odpredaj vašej nehnuteľnosti s cieľom exitu so ziskom z investičnej transakcie.

Tzn. toto je jednoduchý – ale zato veľmi efektívny – spôsob ako pre Vás zabezpečíme úplne VŠETKO, čo je s kúpou, prevádzkou a dokonca aj budúcim predajom Vašej novej investičnej nehnuteľnosti spojené. Sme presvedčení, že Vám takto poskytujeme najlepšie a najkomplexnejšie služby na Slovensku, pričom našu ponuku určite oceníte ak ste zaneprázndení a nemáte čas na rôzne „vybavovačky“ a „papierovačky“ s tým spojené. Ak Vás táto ponuka zaujala, neváhajte nás kontaktovať online alebo na týchto kontaktných údajoch:

 

MOBILNÝ TEL: 0907 144 400
E-MAIL ADRESA: [email protected]

Urobte prvý krok a rezervujte si úvodné strenutie:

Ak kúpite cez nás, všetky nasledujúce služby vybavíme my:

Investičné byty a domy v Costa del Sol (Španielsko)

Referencie našich klientov

Magazín aktualít v realitách

S kým spolupracujeme

Send this to a friend